ZAOKRET U WAGNERU

Prigožin pozvao na okončanje rata: 'Samljeli smo nevjerojatan broj Ukrajinaca i ispunili ciljeve'

Jevgenij Prigožin
YULIA MOROZOVA/REUTERS
15.04.2023.
u 11:25

"Teoretski, Rusija je već uspijela uništiti velik dio aktivne muške populacije Ukrajine i uplašila ostatak koji je pobjegao u Europu", napisao je vođa Wagnera, Jevgenij Prigožin

Jevgenij Prigožin, vođa grupe Wagner, zatražio je od ruskih vlasti da okončaju rat u Ukrajini i koncentriraju se na konsolidaciju okupiranih područja. "Za vlasti i društvo u cijelosti, nužan je definitivan prekid 'specijalne vojne operacije'", napisao je Prigožin.

"Idealno, trebalo bi proglasiti kraj 'specijalne vojne operacije' i proglasiti da je Rusija postigla planirane rezultate i na neki način, stvarno smo ih postigli. Samljeli smo nevjerojatan broj ukrajinskih vojnika i možemo si reći da smo ispunili svoj zadatak", nastavlja u objavi putem svog medijskog servisa.

"Teoretski, Rusija je već uspjela uništiti velik dio aktivne muške populacije Ukrajine i uplašila ostatak koji je pobjegao u Europu. Rusija je odsjekla Azovsko more i velik dio Crnog mora, osvojila pozamašan dio ukrajinskog teritorija i stvorila kopneni pristup Krimu", navodi Prigožin.

Spominje i posljedicu rata: "Ukoliko je Ukrajina prije bila bivši dio Rusije, sada je u potpunosti nacionalno orijentirana država." Napisao je i cijeli članak u kojem se osvrće na važnost Bahmuta, dokumente iz Pentagona te nadolazeći ukrajinski protunapad. Protivnik je pregovora s Ukrajinom i pristaje isključivo na borbu ruskih i ukrajinskih snaga, prenosi Yahoo! News.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije