Čelnik ruske plaćeničke grupe

Prigožin: Plaćenici Wagnera dobili streljivo za nastavak opsade Bahmuta

Jevgenij Prigožin
Reuters/Pixsell
08.05.2023.
u 21:35

Čelnik ruske plaćeničke grupe Wagner izjavio je u ponedjeljak da su njegove trupe počele primati streljivo potrebno za njihovo napredovanje da zauzmu dugo opkoljeni grad Bahmut na istoku Ukrajine.

- Danas su grupe napredovale maksimalno 130 metara. U tijeku su žestoke borbe, ali grupe nastavljaju napredovati - izjavio je Jevgenij Prigožin u audio poruci objavljenoj na društvenim mrežama.

- Prema preliminarnim podacima, počinjemo dobivati streljivo. To (još) nismo vidjeli u praksi – kazao je.

Prigožin je naveo kako su ukrajinske snage ograničene na područje od oko 2,36 kvadratnih kilometara u gradu.

Bahmut je pod ruskim napadom duže od devet mjeseci, a Wagner je predvodio ponovljene pokušaje napredovanja na ono što je nekada bilo grad sa 70.000 stanovnika.

Ukrajinski komandanti obećali su da će zadržati kontrolu nad gradom usprkos nastojanjima Rusije da ga dočekaju na Dan pobjede u utorak kojim se obilježava poraz nacističke Njemačke.

Prigožin je prošli tjedan zaprijetio da će povući svoje snage ako ne dobiju potrebno streljivo, ali je kasnije povukao prijetnju, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?