IZDAŠAN POKLON

Premijeru na račun sjeo 681 milijun dolara. Tužitelj: Nije to korupcija, nego osobna donacija

korupcija
26.01.2016.
u 10:38

Malezijski glavni državi tužitelj oslobodio je optužbi malezijskog premijera Najiba Razaka optužbe za korupciju, piše BBC. 

Ured glavnog tužitelja izvijestio je da je 681 milijun dolara, koje je Najib primio na svoj bankovni račun, privatna donacija saudijske kraljevske obitelji. Kritičari premijera tvrdili su da je to novac iz malezijskog državnog investicijskog fonda.  Najib je cijelo vrijeme odbacivao optužbe zbog kojih se tražila njegova ostavka. Antikorupcijski dužnosnici ranije su kazali da je premijer novac dobio na dar od stranog uplatitelja, prenosi Vecernji.hr

Malezijski glavni državni tužitelj  Mohamed Apandi Ali napisao je u priopćenju da je novac bila osobna donacija kraljevske obitelji Saudijske Arabije koji je uplaćen u ožujku i travnju 2013. Najib je vratio 620 milijuna dolara.  Na posljednjim općim izborima u ožujku 2013. na vlast u državi vratila se stranka Najiba Razaka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije