PROŠLE GODINE IMALI 34 MILIJUNA NOĆENJA

Poznata talijanska regija odlučila je ograničiti broj turističkih noćenja: Došli smo do granice naših resursa

MANUEL SILVESTRI/REUTERS
25.04.2023.
u 09:00

Ponuda turističkog smještaja preko AirBnb-a u zadnjih pet godina uvećala se za četiri puta

Autonomna talijanska regija Alto Adige, poznata i kao Bolzano - Južni Tirol, odlučila se ograničiti maksimalan dnevni broj turističkih noćenja na razinu iz predpandemijske 2019. godine, te uvesti zabranu registracije bilo kakvog novog turističkog smještaja, osim ako se prije toga neki drugi nije zatvorio, piše Glas Istre.

U regiji živi nešto više od pola milijuna stanovnika, a prošle godine je zabilježila 34 milijuna noćenja. Ponuda turističkog smještaja preko AirBnb-a u zadnjih pet godina uvećala se za četiri puta. Arnold Schuler, zadužen za turizam u pokrajini i predlagač novog zakona, izjavio je za CNN da je regija "dostigla granicu" onoga što je mogla podnijeti.

"Došli smo do granice naših resursa, imali smo problem s prometom, a stanovnici imaju poteškoća u pronalaženju mjesta za život", rekao je te dodao da ovim potezima žele "zajamčiti kvalitetu života lokalnom stanovništvu i turistima", što je postalo sve teže zadnjih godina. Za usporedbu, Istra ima 200.000 stanovnika, a prošle je godine imala malo manje od 30 milijuna noćenja.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?