Prosvjedi u Izraelu:

Povrijeđeno više od 30 prosvjednika u Tel Avivu

zid
04.05.2015.
u 10:26

Najmanje 23 policajca i sedam demonstranata sinoć je povrijeđeno u Tel Avivu u sukobima koji su izbili nakon organizovanog protesta protiv nasilja i diskriminacije policije nad građanima Izraela koji su porijeklom iz Etiopije

Policija je priopćila kako je privedeno nekoliko prosvjednika, a premijer Benjamin Netanjahu izjavio je kako će se danas sastati sa predstavnicima zajednice i pretučenim vojnikom. Naime, blizu 3 tisuće građana Izraela, uglavnom Židova iz Etiopije, organiziralo je sinoć prosvjede protiv rasizma i brutalnosti koje su izazvale prekid prometa, a poslije i nerede. Etiopska zajednica protestirala je nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako policija tuče izraelskog vojnika etiopskog porijekla. U Izraelu danas žive tisuće etiopskih Židova koji su se većinom u ovu zemlju doselili 1984. i 1990. godine. Uprkos toj činjenici, etiopski Židovi i danas imaju poblema s diskriminacijom i integracijom u izraelsko društvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?