ogromna tragedija

Povećava se broj mrtvih u Maroku, dosegao je skoro 700 ljudi

09.09.2023.
u 08:51

Državna televizija izvijestila je upravo kako je poginulo najmanje 632 ljudi, a 329 je ozlijeđenih, prenosi Reuters, vezano za potres u Maroku, jedan od najrazornijih u povijesti te mediteranske države.

Osjetili smo vrlo snažno podrhtavanje i shvatio sam da je potres, rekao je Abdelhak El Amrani, 33-godišnjak iz Marakeša, za agenciju AFP.

- Vidio sam kako se zgrade miču i izašao sam van gdje je već bilo puno ljudi. Svi su bili u šoku i panici. Djeca su plakala, a roditelji izbezumljeni - dodaje.

Ighil, planinsko područje s malim poljoprivrednim selima, nalazi se oko 70 kilometara jugozapadno od Marakeša. Potres se dogodio nešto iza 23 sata po lokalnom vremenu.

Lokalni dužnosnik je ustvrdio da se većina smrtnih slučajeva dogodila upravo u planinskim područjima do kojih je teško doći.

Stanovnici Marakeša rekli su da su se srušile neke zgrade u starom gradu, mjestu UNESCO-ve svjetske baštine, a lokalna televizija je prikazala slike srušenog minareta džamije s ruševinama koje leže na smrskanim automobilima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije