nema većih šteta

Potres od 5 Richtera pogodio Tokio

potres
17.07.2016.
u 10:10

Potres magnitude 5 pogodio je u nedjelju istočni Japan i zatresao zgrade u Tokiju, objavili su dužnosnici i svjedoci, no nema opasnosti od tsunamija niti trenutačno izvješća o ranjenima ili većim štetama.

Američka Geološka služba navela je da je epicentar potresa 44 km sjeveroistočno od Tokija te na dubini od oko 44 km. Za sada nema izvješća o štetama.

TV postaja NHK javila je da je u nuklearki Tokai NO.2, koja je zatvorena od 2011., provedeno ispitivanje moguće štete nakon potresa no nije ništa sumnjivoga pronađeno.

Potresi u Japanu su česti, riječ je o seizmički najaktivnijem području u svijetu, te se u toj zemlji dogodi petina svih potresa magnitude 6 ili više.

Najjači potres koji je pogodio Japan bio je onaj magnitude 9, koji je pogodio sjeveroistočnu obalu 11. ožujka 2011., pokrenuvši ogroman tsunami i izazvavši smrt 20.000 ljudi i najgoru svjetsku nuklearnu krizu nakon Černobila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije