prevozili šljunak

Potonuo brod na Dunavu, potraga za posadom

potonuo brod
Tanjug
03.11.2016.
u 20:20

Teretni brod koji je prevozio šljunak prevrnuo se i djelomično potonuo u Dunav kod Smederevske tvrđave, a na brodu su bila dva člana posade s kojima još nije uspostavljen kontakt.

Samohodni teretni brod "Beograd 10" poduzeća "Ivan Milutinović" iz Beograda, prevozeći šljunak iz Golupca za Novi Sad, trebalo je da noći u Grockoj, ali se tijekom noći otkinuo od veza i nasukao 40 kilometara niže, na ušću Jezave u Dunav i prevrnuo na stotinjak metara od smedrevske tvrđave. 

Istraga o potonuću teretnog broda još je u tijeku, priopćilo je Ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukture.

"U tijeku je utvrđivаnje točnog uzrokа potonućа, а istrаgu vode nаdležni držаvni orgаni - inspekcijа zа sigurnost plovidbe, MUP, vodoprivrednа inspekcijа, Odsjek zа civilnu zаštitu i uprаvljаnje rizikom i tužilаštvo", navedeno je u priopćenju povodom nesreće koja se dogodila prošle noći.

Na brodu je u ponedjeljak obavljen tehnički pregled i utvrđeno je da je ispravan za plovidbu.

Kako je agenciji Beta rekao glasnogovornik policije Saša Nikolić, "brod se zaustavio, ali je neoosiguran" i postoji mogućnost da se pomjeri. Prema navodima policije, na brodu su bila dva člana posade, M.B. i N.K. koji se vode kao nestali. 

Nikolić je rekao da postoji "mnogo nepoznanica s brodom" dugim 75 metara. Od kako je policija obaviještena od agenta riječnog brodarstva ništa se više pouzdano ne zna. 

Brod je prednjim dijelom udario u dno, a postoji mogućnost da ga voda ponovno ponese. 

Brod "Beogrаd X" u vlasništvu Poduzećа "Ivаn Milutinović - PIM" iz Beogrаdа prevozio je oko 660 tona tucаnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije