od 1. listopada

Portugal ukida većinu restrikcija vezanih uz Covid-19

23.09.2021.
u 20:59

- Kako većina ograničenja koja su do sada bila na snazi se ukidaju, ulazimo u fazu koja se temelji na odgovornosti svih. Ne smijemo zaboraviti da pandemija nije završila – rekao je premijer Costa

Portugal će ukinuti gotovo sva preostala ograničenja vezana uz Covid-19 od 1. listopada, izjavio je danas premijer Antonio Costa.

- Kako većina ograničenja koja su do sada bila na snazi se ukidaju, ulazimo u fazu koja se temelji na odgovornosti svih. Ne smijemo zaboraviti da pandemija nije završila – rekao je premijer Costa na konferenciji za novinare.

Među rijetkim mjerama koje će ostati na snazi su nošenje maski u javnom prijevozu, na većim događajima, u domovima za starije, bolnicama, trgovačkim centrima i hipermarketima. Prošli tjedan maske su prestale biti obvezne na otvorenom, prenosi Reuters.

- Budući da je u Portugalu sada potpuno cijepljeno više od 8,5 milijuna ljudi  ili 83,4  posto stanovništva, noćnim klubovima i barovima bit će dopušteno ponovno otvaranje nakon što su bili zatvoreni od ožujka prošle godine, kao i puna posjećenost restoranima i kulturnim sadržajima uz dokaz o cijepljenju ili negativnom testu na Covid-19 - rekao je Costa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije