Velike štete

Poplave u Grčkoj odnijele automobile u more

10.11.2020.
u 15:26

Snažne poplave, izazvane obilnom kišom, na grčkom otoku Kritu oštetile su ceste, poplavile stotine domova i odnijele automobile u more.

Vlasti su u utorak priopćile da je najveća šteta nastala istočno od glavnog grada otoka Iraklija, u malim gradovima i selima u kojima su škole zatvorene, a stanovnicima je savjetovano da ostanu u zatvorenom.

U najteže pogođenim područjima neki su stanovnici utočište potražili na krovovima svojih domova, dok je mutna voda prolazila ulicama noseći automobile i krhotine.

To je treći put u manje od mjesec dana da je područje pogođeno poplavama. Očekuje se da će se obilne kiše nastaviti do četvrtka.

Za sada niko nije ozlijeđen, ali dužnosnici regionalne Vlade rekli su da je otočna cestovna mreža oštećena, kao i veliki broj domova i trgovina, od kojih su mnogi već zatvoreni zbog restriktivnih mjera koje su u cilju suzbijanja širenja koronavirusa na snazi od subote u cijeloj zemlji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije