Pored grada Frankfurt na Odri

Poljski poljoprivrednici opet blokirali granicu prema Njemačkoj

18.03.2024.
u 16:45

Poljski poljoprivrednici u ponedjeljak su iznova blokirali najprometniji granični prijelaz između Njemačke i Poljske pored grada Frankfurt na Odri, što je prouzročilo duge zastoje s obje strane granice.

„U Frankfurtu i Gubenu su blokirani granični prijelazi, a i u samom Frankfurtu se stvaraju velike gužve“, priopćila je policije u Frankfurtu na Odri u saveznoj pokrajini Brandenburg.

Prema najavama prosvjednika blokada će trajati do srijede.

Poljski poljoprivrednici prosvjeduju već tjednima protiv politike Europske unije vezane uz subvencije agrara. Jedan od razloga prosvjeda je i uvoz jeftinijih poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.

I na njemačkoj strani poljoprivrednici već tjednima prosvjeduju protiv politike njemačke vlade i ukidanju subvencija za gorivo.

U nekoliko navrata je zbog blokada dolazilo do prometnih nesreća. Prije nekoliko dana poljoprivrednici su na jednu cestu u blizini Berlina prosuli gnojivo nakon čega se dogodila prometna nesreća s nekoliko ozlijeđenih.

Poljoprivrednici su u nekoliko navrata napadali i kolone u kojima su se nalazili članovi vlade, pripadnici stranke Zeleni, koje poljoprivrednici optužuju za vladinu agrarnu politiku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije