Poljska produžila granične kontrole sa Slovačkom do 2. ožujka

poljska granica
AA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA
02.02.2024.
u 18:58

Poljska je produžila granične kontrole sa Slovačkom do 2. ožujka kako bi pokušala spriječiti ilegalne migrante koji ulaze sa slovačke teritorije, priopćilo je u petak ministarstvo unutarnjih poslova.

- Zbog kontinuirane opasnosti od ilegalnih migracija ministar unutarnjih poslova i uprave produžio je privremeno ponovno uvođenje granične kontrole na dionici državne granice sa Slovačkom od 2. veljače do 2. ožujka ove godine - navodi se u priopćenju.

Slovačka je tranzitna zemlja za migrante uglavnom sa Bliskog istoka i Afganistana koji žele da se domognu zapadne Europe, posebno Njemačke, nakon što u Europsku uniju pređu preko Mađarske iz Srbije, koja nije u EU.

Poljska, Češka i Austrija pooštrile su granične kontrole sa Slovačkom 4. listopada. Mjere su kasnije nekoliko puta produžavane. Češka Republika ovaj je tjedan priopćila da će ukinuti privremene kontrole na granici sa Slovačkom.

Poljska, Slovačka, Češka Republika, Mađarska i Austrija dio su otvorene Schengenske zone EU, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?