Washingtonu

Policija uhitila u Washingtonu više od 400 demonstranata

uhitila
12.04.2016.
u 10:52

 Američka policija u ponedjeljak je u Washingtonu uhitila više od 400 ljudi koji su protestirali pred Kapitolom zbog "sve većeg uticaja novca na američku politiku".

Protest je organizirala grupa Demokratsko proljeće čiji je cilj udaljiti veliki novac od politike. Uglavnom mirni protest rezultirao je uhićenjima jer nije bio najavljen, prenosi Hina.

Organizatori kažu da će ponavljati demonstracije svaki dan tijekom sedam dana.

Protestom od Kongresa tražimo da "poduzme hitne akcije kako bi se okončala korupcija i uklonio veliki novac iz politike te osigurali slobodni i pošteni izbori", kaže organizacija na svojoj web stranici.

Demokratsko proljeće vuče korijene od pokreta Occupy Los Angeles, a iako su naklonjeniji demokratima nego republikancima, kažu da nisu pristalice ni jednih od njih.

"Amerikanci su bolesni i umorni od svojih političara koje se može kupiti", kazao je Peter Callahan, koordinator  za odnose s javnošću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije