bugarska

Policajci pokušali zaustaviti autobus s ilegalnim migrantima. Pregazio ih je i usmrtio

25.08.2022.
u 12:22

Dva policajca poginula su u Bugarskoj u pokušaju da zaustave autobus s migrantima koji je ilegalno ušao u zemlju, priopćilo je tamošnje Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

 

Incident se dogodio jutros u 5.00 u gradu Burgas. Autobus s turskim registracijskim pločicama prevozio je 47 migranata čije nacionalnosti nisu potvrđene.

Vozač autobusa se prvo nije zaustavio na dva uzastopna punkta granične policije, a zatim je ušao u naseljeno mjesto. Policajci su mu pokušali automobilom prepriječiti put, ali on se nije zaustavio, udario je u vozilo, prešao preko njih i onda se zabio u autobusku postaju.

Dvojica policajaca u automobilu su poginula na licu mjesta. Nitko više nije ozlijeđen, a pokrenuta je istraga o incidentu.

Za sada nije podignuta optužnica protiv vozača, ali je okružni tužitelj Georgi Činev nazvao postupanje vozača „svjesnim činom“.

Bugarska se nalazi na migrantskoj ruti kojom ljudi bježe s Bliskog istoka prema Europi. Mali broj migranata želi da u njoj ostati, a većina pokušava ilegalno otići dalje i stići do EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije