jedva preživio

Polarni medvjed napao turista koji je došao gledati pomrčinu

med
20.03.2015.
u 11:39

Jakub Moravec (37) s još petero prijatelja je bio na odmoru, a na otoku su kampirali jer su došli vidjeti potpunu pomrčinu sunca. Spasilačka ekipa ubila je medvjeda

Češki turist lakše je ozlijeđen nakon što ga je napao polarni medvjed dok je spavao u šatoru na jednom norveškom otoku Arktičkog kruga. Jakub Moravec (37) s još petero prijatelja je bio na odmoru, a na otoku su kampirali jer su došli vidjeti potpunu pomrčinu sunca. Nakon napada helikopterom su ga prevezli u bolnicu u Longyearbyen, u glavno naselje Svalbarda. Ima ozlijede na ruci, prsima i licu, javlja Reuters. Moravec je norveškoj televiziji kazao da je sretan i da je dobro. Ispričao je kako se probudio i vidio medvjeda u šatoru, pokušao se sam obraniti, ali medvjeda je na kraju otjerao njegov kolega kada je pucao u njega i ozlijedio ga. Spasilačka ekipa životinju je na kraju ubila. Medvjed je u kamp ušao tako da se provukao kroz ogradu koju je ekipa postavila oko kampa. Nesretni Čeh kaže da je strah osjetio tek nakon napada. U tom trenutku razmišljao sam samo o tome da spasim glavu - rekao je i dodao da se nada da će ga u petak pustiti iz bolnice kako bi mogao gledati potpunu pomrčinu sunca.- U tom trenutku razmišljao sam samo o tome da spasim glavu - rekao je i dodao da se nada da će ga u petak pustiti iz bolnice kako bi mogao gledati potpunu pomrčinu sunca.Očekuje se da će u petak tisuće turista doći otoke Svalbarda i Farske otoke koji su jedina mjesta na kojima će posjetitelji moći vidjeti potpunu pomrčinu sunca. U nekim dijelovima Europe, Afrike i Azije vidjet će se djelomična pomrčina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije