u krugu bliskih osoba

Pokopan ubijeni predsjednik Haitija Jovenel Moise

reuters
23.07.2021.
u 21:46

Tijelo ubijenog haićanskog predsjednika Jovenela Moisea u petak je vraćeno u njegov rodni grad radi pokopa u najužem krugu bliskih osoba, u jeku žestokih sigurnosnih mjera nakon nasilnih prosvjeda i straha od političke nestabilnosti u toj karipskoj zemlji.

Martine Moise dočekali su uzvici “Pravda, pravda!” dok se kretala prema kovčegu svog supruga, penjući se uz stepenice i stajući pred njim. Njene oči ispunile su se suzama dok je njhovo troje djece stalo uz nju.

Nekoliko minuta kasnije, grupa pristalica zgrabila je veliki portret Moisea i paradirala je s njim dok je policijski orkestar glasno izvodio himnu, prenosi N1. 

Dok je pokop počinjao, stotine demonstranata sukobilo se s policijom ispred Moiseove privatne rezidencije. Pucnjava je izbila i crni dim prekrio je strogo čuvanu ceremoniju pokopa. Galama demonstranata nadjačala je govore vjerskih čelnika na pokopu. 

Na kraju pokopa, Martine Moise obratila se javnosti prvi put nakon napada, u 15-minutnom govoru.

“Oni nas promatraju, čekaju da se prepadnemo. Ne želimo osvetu ni nasilje. Nećemo biti zastrašeni”, kazala je ona, prenosi AP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije