PREMIJER U UKRAJINI

Plenković stigao u Kijev: Sastao se sa Zelenskim

08.05.2022.
u 11:09

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas ujutro stigao je u Kijev gdje će održati sastanke s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vlade Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom. Uz predsjednika Vlade je i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, priopćili su iz Vlade.

Posjet nije bio najavljen iz sigurnosnih razloga.

Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati političku, diplomatsku, financijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica. Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati predsjednika Vlade s posljedicama razaranja uslijed ruskih napada, a razgovarat će se i o daljnjoj pomoći te nastavku europskog puta Ukrajine, kažu iz Vlade.

Posjet predsjednika Vlade Ukrajini odvija se uoči Dana Europe te je izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva brutalne ruske agresije. Prije vojne invazije, predsjednik Vlade boravio je u službenom  posjetu Ukrajini u prosincu 2021., a sudjelovao je i na sastanku na vrhu Krimske platforme zajedno s liderima EU-a u kolovozu 2021. Predsjednika Vlade Plenkovića i ministra Grlića Radmana dočekala je veleposlanica Anica Djamić, koja se ovom prigodom vratila u Kijev, gdje će ostati i nastaviti voditi Veleposlanstvo RH u Ukrajini.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije