HRVATSKI PREMIJER U SRBIJI

Plenković: Realiziramo brojne projekte koji pridonose boljem položaju Hrvata u Srbiji

Andrej Plenković
Marko Lukunić/Pixsell
23.06.2023.
u 17:07

Sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić, Andrej Plenković otvorio je novo sjedište hrvatske manjine Hrvatski dom – Maticu

Hrvatski premijer Andrej Plenković koji se nalazi u službenom posjetu Srbiji poručio je kako Vlada RH pruža snažnu podršku Hrvatima u Srbiji.

"Drago mi je susresti se s hrvatskom zajednicom u Srijemskoj Mitrovici, srijemskim biskupom koadjutorom mons. Svalinom i predstavnicima župe sv. Dimitrija. Hvala vam što skrbite o očuvanju hrvatskog identiteta i kulture. Vlada RH pruža snažnu podršku Hrvatima u Srbiji!", objavio je na Twitteru.

Također je Plenković naveo je kako je sudjelovao na radnom sastanku u Subotici.

"U Hrvatskom domu Matica u Subotici održali smo radni sastanak s predsjednicom HNV-a Jasnom Vojnić, predsjednikom DSHV-a Tomislavom Žigmanovom i predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji. U snažnom partnerstvu realiziramo brojne projekte koji pridonose boljem položaju Hrvata u Srbiji!", poručio je. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije