hrvatski premijer

Plenković: I dalje odbijam odluku o ostavci Krstičevića

Željko Lukinić/PIXSELL
20.07.2017.
u 13:33

Nakon sjednice Vlade RH javnosti se obratio premijer Andrej Plenković te ponovio kako ne prihvaća odluku ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića. 

- Što se tiče ostavke ministra Krstičevića, ja i dalje odbijam bilo kakvu odluku o ostavci. Njegova reakcija o premještanju vojske u Split bila je maestralna. Upravo onakva kako predviđa Strategija, zaključio je Plenković. 

Na novinarsko pitanje o izjavi predsjednice Grabar - Kitarović o reakciji vojske i mogućem sukobu Vlade i nje, Plenković je rekao kako ovo nije sukob, niti da je "on pogriješio u opisivanju požara". 

- Nemamo što tu puno raščišćavati. Svatko radi svoj posao. Ona je izrazila želju da se uputi u situaciju. Vidjeli smo kakva je situacija i idemo se dalje pripremati za obranu od požara. Ovo nije sukob, niti sam ja pogriješio u opisivanju požara. Dokle će ovo trajati? Dokle god hoćemo - zaključio je premijer o slučaju ministra Krstičevića i reakciji predsjednice Grabar-Kitarović. 

- Još jednom izražavamo suosjećanje i žaljenje nad posljedicama požara. Proteklih dana je župan Boban proglasio elementarnu nepogodu. Naći ćemo sredstva kako bismo pomogli oštećenima. Želim istaknuti zahvalu svima, vatrogascima, vojsci, navijačima Torcide. Također, želim se zahvaliti pripadnicima vatrogasnih postrojbi iz drugih dijelova Hrvatske. Nadam se da ćemo iz ove situacije u kojoj, ipak, nije bilo izravnih ljudskih žrtava i nikakvih izgaranja strateških i važnih ustanova. Zahvaljujem se i potpredsjedniku Vlade i ministru Krstičeviću, ministru Božinoviću, gospodinu Lozančiću, županu, gradonačelniku, pripadnicima svih službi, rekao je Plenković.

- Što se tiče Agrokora, vidjeli ste prezentaciju koju je predstavila Martina Dalić. Smatram da je, kako vrijeme odlazi, sve jasnije da je odluka koju smo donijeli o Agrokoru bila pozitivna. Sve loše smo spriječili, do financijskog i gospodarskog tsunamija nije došlo. Vjerujem da ćemo u sljedećih godinu dana nastaviti ovim putem koji će, vjerujem, dovesti do opstanka i održivosti, poručio je premijer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije