U BANSKIM DVORIMA

Plenković, Beroš i Jandroković cijepili se AstraZenecom

24.03.2021.
u 09:42

Premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš i predsjednik Sabora Gordan Jandroković cijepili su se cjepivom AstraZenece u Banskim dvorima. Podsjetimo, sva trojica preboljela su Covid-19.

Ministar Beroš na Twitteru je objavio da se cijepio AstraZenecom kako je i obećao. "Obećano - učinjeno! S premijerom i predsjednikom Sabora cijepio sam se s AZ. Predano radimo na tome da se što više građana cijepi kako bismo nastavili raditi i živjeti sa što manje rizika od zaraze.

Svaki cijepljeni pojedinac korak je bliže prema 'staro normalno", napisao je Beroš.

Posljednjih dana u javnosti se pojavio strah zbog nuspojava nakon cijepljenja s AstraZenecom a vezano za stvaranje krvnih ugrušaka koji su doveli do smrtnih slučajeva. Europska agencija za lijekove (EMA) provela je istragu tih događaja te ustvrdila da je cjepivo AstraZenece sigurno i učinkovito. Nakon toga većina zemalja koja je privremeno obustavila cijepljenje tim cjepivom vratila ga je u upotrebu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?