RAT U EUROPI

Plaćenici u Wagneru obučavaju civile kod ukrajinske granice: 'Ako želite mir, pripremite se za rat'

Grupa Wagner
EPA, ilustracija
11.11.2022.
u 15:30

Šef ruske skupine plaćenika Wagner Jevgenij Prigožin, kojeg se popularno naziva i 'Putinovim kuharom' rekao je da je njegova organizacija počela obučavati civile u ruskim regijama koje graniče s Ukrajinom za formiranje milicije i izgradnju utvrda.

"Wagner pomaže i nastavit će pomagati stanovništvu u pograničnim područjima da nauče kako graditi strukture, obučavati i organizirati miliciju", rekao je Prigožin, citirala ga je tiskovna služba njegove tvrtke Concord. 

Rekao je da je “veliki broj ljudi već spreman braniti svoju zemlju”. Prigozhin je rekao da je Wagnerov glavni cilj bio započeti s izgradnjom utvrda i škola za obuku u regijama Belgorod i Kursk, koje su posljednjih mjeseci redovito izložene napadima za koje Moskva okrivljuje ukrajinsku vojsku. 

"Ako želite mir, pripremite se za rat", rekao je, inzistirajući na tome da svaki Rus ima pravo braniti svoju domovinu onako kako smatra prikladnim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije