INVAZIJA UKRAJINE

Pitali smo je li počeo Treći svjetski rat, evo što kaže stručnjak

24.02.2022.
u 17:11

Nakon ruskog napada na Ukrajinu cijeli svijet pita se je to zapravo početak Trećeg svjetskog rata. Odgovor na to pitanje ponudio nam je stručnjak za sigurnost Gordan Akrap, koji je gostovao u emisiji na Večernji TV-u.

– Mislim da smo mi već dulje u digitalnom trećem svjetskom ratu. To što se on uglavnom ne vidi govori o tome kako je zapravo riječ o aktivnosti koja ne izlazi previše u javnost, ali svjedočimo stalno tim digitalnim bitkama. Posljednjih tjedana Rusija je snažnim cyber oružjima pokušala uništiti informacijsko-komunikacijski i financijski sustav Ukrajine. Međutim, Ukrajina se obranila zahvaljujući razvijenim sposobnostima i tehnologiji te s pomoći partnera - kazao je Akrap te dodao:

- Nadam se da ovo nije uvod u Treći svjetski rat iako stoji ta teza da Rusija nije napala samo Ukrajinu već i NATO. A ako dođe do provokacije prema članicama NATO-a, ta organizacija sigurno će odgovoriti. Rat nitko ne može dobiti i nikome se ne isplati. Rusiji će nametnuti takve sankcije da se neće moći gospodarski oporaviti. I Hrvatska bi osjetila posljedice, ali ne tolike. Ono što Rusija čini neprihvatljivo je, a Putin je izgubio živce i napao suverenu državu - zaključio je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?