Sportaš na mukama

Pistorius je jako smršavio u zatvoru: Proteze mu prevelike

Oscar Pistorius
Reuters/PIXSELL
09.03.2015.
u 11:40

Južnoafrički sportaš u zatvoru se hrani samo limenkama jela od povrća koje kupuje u zatvorskoj kantini. Jako je smršavio, te su mu proteze postale prevelike

Oscar Pistorius (29), južnoafrički sportaš, toliko se boji da će ga u zatvoru otrovati da jede samo hranu u limenkama koju kupuje u zatvorskoj kantini. Pistorius uglavnom jede chakalaku, odnosno jelo od povrća. Zbog takve prehrane je jako smršavio te su mu proteze postale prevelike. Ali mu se poboljšao status i sada spada u kategoriju A zatvorenika odnosno onih koji imaju maksimalno privilegija. To znači da može primati puno više posjeta, smije nositi nakit, smije imati hobi i svoj vlastiti radio. Hranu koju jede plaća mjesečnim budžetom koji mu je također povećan i to sa šest (oko 63 kune) na devet funti (oko 95 kuna), piše Daily Mail.
Pistorius je, podsjetimo, osuđen na pet godina zatvora zbog ubojstva djevojke Reeve Steenkamp (29). Reevu je ubio na Valentinovo 2013. godine. Tvrdio je da je mislio da je ona uljez. Tužitelji su tvrdili da ju je ubio namjerno jer ga je navodno htjela ostaviti. Pistorius je ušao u povijest sporta kao prvi paraolimpijac koji se natjecao i na Olimpijskim igrama. Također je prvi paraolimpijac koji je izborio SP u atletici. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije