Hipogonadizam

Penis mu se udvostručio za 9 mjeseci injekcijom testosterona

Fotolia
16.06.2017.
u 21:46

Anonimni muškarac (34) iz Pakistana imao je penis veličine pet centimetara, a nije mogao ni ejakulirati

Prošle godine se tridesetčetverogodišnjak sam prijavio u Sveučilišnu bolnicu Aga Khan u Karachiu s neuobičajenim problemom. Njegova dlakavost je bila na razini 12-godišnjeg dječaka, nije mogao pustiti brkove, ni bradu, nije imao dlačice ispod pazuha, kao ni na genitalnom dijelu. Najveći problem od svega je bio da mu je penis bio dug samo 5 cm i nije mogao ejakulirati, piše 24sata.hr. 

Dijagnosticiran mu je hipogonadizam (manjak testosterona s pratećim simptomima te sniženim stvaranjem spermija), piše British Medical Journal Case Reports, za koji je čudno da mu je dijagnosticiran tako kasno u životu.

Hipogonadizam se može razviti dok je beba još u majčinoj utrobi. Muške genitalije se pri tom ne razvijaju do kraja nego izgledaju kao ženske ili su pak polovično razvijene. Stanje se također može razviti kasnije u životu, a ako se to dogodi prije ili tijekom puberteta, može rezultirati nedostatkom dlačica na licu i tijelu, kao i smanjenom veličinom penisa i testisa.
Muškarac je pokazivao većinu simptoma i nakon testiranja dijagnoza je bila sigurna. Nalaz je pokazao da je razina testosterona 55,99 nanograma do decilitru, daleko ispod normalne razine testosterona koja je između 270 i 1,070 ng/dL kod prosječnog odraslog muškarca. Pokrenuli su terapiju injekcijama testosterona, koja je na kraju pokazala zadivljujuće rezultate.
Na kraju liječenja, liječnici su potvrdili da se pacijentu duljina penisa gotovo udvostručila na 9,5 centimetra, kao i veličina testisa koja se udvostručila na veličinu od 20 mililitara. 

Iako rijedak slučaj, doktori smatraju da postoje ljudi kojima nije na vrijeme dijagnosticirano ovo stanje. U slučaju da čovjek sumnja na hipogonadizam trebao bi se javiti svojem liječniku i nikako ne bi smio samostalno primijeniti ovu terapiju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije