POSJET ZAGREBU

Pelosi osudila Iran zbog prodaje dronova Rusima: Velika pogreška. Moramo se naučiti boriti protiv njih, vrlo su ubojiti

Nancy Pelosi
Jurica Galoic/PIXSELL
24.10.2022.
u 18:34

Savezništvo s Rusijom je poruka koju Iran šalje je i poruka svim državama bili bi trebale s njom surađivati. Ti dronovi su vrlo ubojiti - komentirala je Pelosi.

Hrvatski premijer Andrej Plenković i američka predsjednica Zastupničkog doma SAD-a Nancy Pelosi danas su u Banskim dvorima održali sastanak uoči održavanja prvog summita Međunarodne krimske platforme. 

Nakon sastanka dali su zajedničke izjave za medije u kojima su se dotaknuli ''uzlaznih odnosa'' Hrvatske i SAD-a, kako ih je Plenković nazvao, ali i situacije u Ukrajini. Iako Iran i dalje ne priznaje kako su Rusiji prodali dronove za koje Ukrajina tvrdi kako su vidjeli i uništili, Pelosi je kazala kako je to bio ''loš potez''. 

- Iran je počinio veliku pogrešku. Neko vrijeme pokušavamo potpisati nuklearni sporazum s Iranom, a oni sad pomažu Rusima. Moramo steći sposobnost kako da se borimo protiv tih dronova, a Ukrajinci su već uspjeli neke i uništiti. Savezništvo s Rusijom je poruka koju Iran šalje je i poruka svim državama bili bi trebale s njom surađivati. Ti dronovi su vrlo ubojiti - komentirala je. 

Plenković je također takvoga mišljenja, navodeći kako Hrvatska od samoga početka nije bila ''niti nesvrstana niti neutralna''. 

- Što se nas tiče, svaka potpora Rusiji je loš potez, pa tako i Iran koji je dao Rusiji dronove za napad na Ukrajinu. Hrvatska od početka daje podršku Ukrajini u borbi za slobodu i teritorijalni integritet Sasvim je jasno o kakvoj se vrsti oružja radi i mi se protivimo svakom kršenju međunarodnog poretka - kazao je. 

- Hrvatska u ovoj situaciji nije ni neutralna ni nesvrstana, mi reagiramo na temelju zdravog razuma. Hrvatska od početka daje podršku Ukrajini u borbi za slobodu i teritorijalni integritet - zaključio je Plenković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije