Vatikan

Papa Franjo poslao Ukrajini 6 miliona eura pomoći

papa Franjo
24.12.2016.
u 16:33

Pomoć je namijenjena ljudima iz istočnog dijela Ukrajine, koji je najugroženiji. To je prvi dio pomoći ukupne vrijednosti od 12 milijuna eura, koja se skuplja od travnja. Pomoć će biti dostavljena ljudima u Donjecku i Lugansku, Zaporužju, Harkivu i Dnjeporopetrovsku, a bit će distribuirana svima bez obzira na vjeru i etničku pripadnost.
Pomoć je skupljana u katoličkim crkvama diljem Europe nakon nakon inicijative pape Franje. On je formirao povjerenstvo na čijem je čelu biskup Harkiva i Zaporožja Jan Sobilo, a koordinator je nadbiskup Claudio Gugerotti.
Povjerenstvo je izabralo 20 velikih projekata u koje je preusmjereno po 250.000 eura, kao i 39 programa solidarnosti za koje je izdvojeno po 20.000 eura. Projekti uključuju hranu, lijekove, zdravstvenu zaštitu i drugo. 
Ukrajinska pravoslavna crkva je pohvalila potez pape Franje te je istakla da se radi o izuzetno važnoj misiji jer je ljudima pomoć prijeko potrebna. Svjetska zdravstvena organizacija je priopćila kako je pomoć hitno potrebna za 2,3 milijuna ljudi. Najpotrebnije su usluge za spašavanje života te lijekovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?