VATIKAN

Papa Franjo osudio korištenje plaćenika u Ukrajini

papa franjo
epa
09.11.2022.
u 17:45

- Obnavljam svoj poziv na molitve za stradalu Ukrajinu, zamolimo Gospoda za mir za ove ljude koji su toliko uznemireni i koji trpe toliko okrutnosti, toliko okrutnosti od strane plaćenika koji ratuju - rekao je papa

Papa Franjo je u srijedu osudio upotrebu plaćenika u ratu Rusije protiv Ukrajine, rekavši da oni nanose "toliko okrutnosti" stanovništvu, javlja Reuters.

- Obnavljam svoj poziv na molitve za stradalu Ukrajinu, zamolimo Gospoda za mir za ove ljude koji su toliko uznemireni i koji trpe toliko okrutnosti, toliko okrutnosti od strane plaćenika koji ratuju - rekao je papa na kraju opće audijencije.

Papa nije posebno pomenuo Rusiju i nije ulazio u detalje.

Grupa Wagner, ruska privatna vojna kompanija, optužena je od strane Evropske unije i Sjedinjenih Država za organiziranje tajnih operacija u ime Kremlja u Ukrajini, na koju su ruske snage izvršile invaziju u februaru.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da grupa ne predstavlja državu, ali da privatni vojne kompanije imaju pravo da rade bilo gdje u svijetu sve dok ne krše ruski zakon.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?