SVE VEĆA PRIJETNJA

Ozbiljno upozorenje švedskog premijera: Svi fašistički pokreti su mali kada nastaju, no...

21.08.2017.
u 09:45

- Lako bi se mogli nasmijati tim bijesnim muškarcima koji koriste velike riječi imaju mala srca i zatvorene šake - kazao je švedski premijer Stefan Lofven.

Švedski premijer Stefan Lofven pozvao je građane da ustanu protiv sve veće prijetnje nacizma i rasističkih pokreta kako bi se obranile demokratske vrijednosti. 

Tijekom govora u Eskilstuni Lofen je kazao kako fašističke grupe rastu "korak po korak" osvrćući se na sve veći broj prosvjeda diljem Švedske kao i na okupljanje, kako je nazvao, "nacističkih grupa, Ku Klux Klana i rasističkih prosvjednika u američkom Charlottesvilleu". 

- Lako bi se mogli nasmijati tim bijesnim muškarcima koji koriste velike riječi imaju mala srca i zatvorene šake. No, svi fašistički pokreti su mali kada nastaju, a mogu brzo prikupljati pristaše tijekom teških vremena - rekao je Lofven. 

Švedski premijer i predsjednik Socijal-demokratske stranke dodao je da je u ovakvim vremenima se teško "pogubiti" i "početi tolerirati neprihvatljivo". 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?