rusija

Otkriveno što Putin sve posjeduje ali i njegov 6-godišnji prihod

07.02.2018.
u 12:03

Kao izvor dohodaka predsjednik Ruske federacije naveo je plaću, vojnu mirovinu te dohodak depozita banaka

Središnja izborna komisija (CEC) Rusije objavila je prihode ruskog predsjednika Vladimira Putina za razdoblje od 2011. do 2016. godine. Radi se o iznosu od čak 38,5 milijuna rubalja (673.000 dolara). Također, navedeno je da ima i 13 računa u banci s 13,8 milijuna rubalja (241.200 dolara) te 230 dionica Sankt Petersburške banke. Osim toga, Putin posjeduje stan u Sankt Petersburgu s površinom od 77 četvornih metara i garažom od 18 četvornih metara. Navodi se i najam stana u Moskvi od 153,7 četvornih metara. Predsjednik posjeduje i dva automobila - GAZ M21 - 1960 i 1965, Niva (2009). 

Vladimir Putin oduvijek je gradio imidž veoma moćne osobe - džudo majstora, hokejaša i ljubitelja životinja. Uvijek je prikazan kao nedodirljivi vođa Rusije. Mnogo pitanja se postavilo o njegovim prihodima i bogatstvu nakon što je "spontano" poklonio sat u vrijednosti od 10.000 eura malom dječaku sa sela. Postavilo se pitanje o tome kako političar s prijavljenom zaradom u visini od stotinjak tisuća dolara može imati luksuzne satove i palače. 

Kolekcija satova koju posjeduje ruski predsjednik procjenjuje se na 750.000 dolara, a kao najskuplji komad navodi se Lange & Söhne izdanje. Sat je prekriven kristalnim staklom i ima zlatne kazaljke, a vrijedan je oko pola milijuna dolara. Također, izvori tvrde da Putin posjeduje čak četiri jahte, a najpoznatija jahta procijenjena je na 37 milijuna dolara. Voli i automobile, a na raspolaganju ima čak i modele Formula 1 bolida. Međutim, izjavio je da su mu omiljeni automobili oni koji su napravljeni u Rusiji. Tvrdi se da u svom posjedu ima privatne avione i helikoptere, a najveća vrijednost nalazi se u njegovim nekretninama. Možda najimpresivnije izdanje je palača izgrađena u talijanskom stilu koja vrijedi milijardu dolara. Cijeli projekt bio je iznimno tajan tijekom izgradnje, a mediji nisu imali pristup posjedu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?