žrtve Jihadi Johna

Otkrili grobnicu u kojoj je tijelo sisačkog zeta Davida Hainesa?

Screenshot/Youtube/24sata
18.02.2018.
u 13:12

Forenzičari su istražili masovnu grobnicu kod Raqqe u Siriji u kojoj su, vjeruje se, tijela zatočenika iz Europe i SAD-a koje su smaknuli članovi džihadističke skupine 'Beatlesi' sa zloglasnim Jihadi Johnom na čelu.

- Dvojica osumnjičenika otkrili su detalje o mjestu na kojem su zatočenici zakopani - kazao je izvor, javlja Daily Mail. 

Ta dvojica vjerojatno su nedavno uhićeni Aleksanda Kotey (34) i El Shafee Elsheikh (34). Pripadali su spomenutoj četveročlanoj ćeliji nazvanoj po slavnim glazbenicima zbog svoga britanskog naglaska.

Nakon što su ih ispitali, počele su pretrage sirijske pustinje.

Među tijelima ubijenih od ruke Jihadi Johna je i ono Davida Hainesa, škotskog humanitarca koji je bio u braku sa Siščankom Draganom Haines. Uhićeni džihadisti otkrili su lokaciju na kojoj su ostavili i tijela njegovih kolega, Alana Henninga (47), Jamesa Foleya (40), Stevena Sotlofa (31) i Petera Kassiga (31).

Američke vlasti tvrde da je riječ o terorističkoj ćeliji koja je dekapitirala ukupno više od 27 zapadnih taoca, a nepoznat je točan broj ljudi koje su mučili.

Točna lokacija grobnice nije otkrivena zbog straha da bi snage ISIL-a mogle napasti područje koje je trenutno pod nadzorom sirijske vojske, prenosi 24sata.hr. 

Predvodnik 'Beatlesa' Jihadi John ubijen je 2015. u zračnom napadu, a četvrti član skupine Aine Davis služi zatvorsku kaznu u Turskoj zbog presude za terorističko djelovanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije