KARTUM

Osujećen pokušaj državnog udara u Sudanu

21.09.2021.
u 11:23

Situacija u Sudanu je pod kontrolom, a oni koji su umiješani u pokušaj puča uhićeni su i istraga je u tijeku, izvijestila je sudanska novinska agencija putem Twittera, pozivajući se na ovlašteni izvor u Vijeću ministara.

Član vladajućeg vijeća te zemlje rekao je ranije u utorak Reutersu da su sudanske vlasti obuzdale neuspjeli pokušaj državnog udara.

Sudan je na krhkom putu demokratske vladavine nakon što je vojska svrgnula dugogodišnjeg vladara zemlje Omara al-Bashira u travnju 2019. godine, nakon četiri mjeseca masovnih prosvjeda.

- I dalje postoji mnogo pitanja o tome koja skupina točno stoji iza ovog puča - izvijestila je iz Kartuma Al Jazeerina reporterka Hiba Morgan.

Morgan je rekla da se Kartum probudio u “onome što se činilo kao prilično normalno jutro”, s izuzetkom da je jedan od mostova koji vodi do Omdurmana, grada pobratima glavnog grada Kartuma, bio blokiran.

- Na mostu su bili tenkovi koji su sprječavali prelazak civila - izvijestila je Morgan. “Zatim je stiglo izvješće da je došlo do neuspjelog pokušaja državnog udara.”

- Tko je zapravo ta skupina i zašto su točno izveli puč, to su odgovori koje čekamo da čujemo od Vijeća - rekla je Morgan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije