presuda

Oscar Pistorius osuđen na šest godina zatvora

Oscar Pistorius
06.07.2016.
u 11:23

Današnja presuda uslijedila je nakon prvobitne presude od pet godina zatvora za ubojstvo iz nehata koja je u prosincu prošle godine preinačena u presudu za ubojstvo

Južnoafrički olimpijac i paraolimpijac Oscar Pistorius u srijedu je osuđen na šest godina zatvora zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp u 2013. On je odmah prebačen u zatvor. I obrana i tužba mogu uložiti žalbu na presudu.

Današnja presuda uslijedila je nakon prvobitne presude od pet godina zatvora za ubojstvo iz nehata koja je u prosincu prošle godine preinačena u presudu za ubojstvo, nakon što je obrana uložila žalbu.

Pistorius (29), ispalio je u veljači 2013. godini četiri hica u Reevu Steenkamp kroz zatvorena vrata kupatila u njegovom domu. On je priznao da je pucao u Steenkamp, ali tvrdi da je pomislio da je uljez u kući i da je djelovao iz straha.

Tijekom jednosatnog ročišta sutkinja Thokozile Masipa izjavila je da su ublažavajuće okolnosti, kao što su rehabilitacija i žaljenje zbog tog čina, nadjačale otežavajuće okolnosti za odustajanje od propisane kazne od 15 godina zatvora za ubojstvo. 

Pistorius je već odslužio godinu dana u zatvoru, prenosi BBC.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije