sirija

Ofenziva sirijske vojske na Alep i područje Homsa

vojska
Foto: ilustracija
15.04.2016.
u 21:56

Teške borbe vode se u petak na sjeveru Sirije , nakon što su u četvrtak vladine snage uz potporu ruskog ratnog zrakoplovstva krenule u sveopću ofenzivu na Alep, a već drugi dan za redom snage Bašara al-Asada također bombardiraju pobunjenička područja sjeverno od Homsa, doznaje se od aktivista, promatrača i liječnika.

Ofenziva vladinih snaga dovodi u pitanje primirje koje su u veljači između snaga Bašara al-Asada i pobunjenika dogovorili SAD i Rusija a koje je bilo preduvjet za mirovne pregovore u Ženevi.

Aktivisti su dojavili da je rusko ratno zrakoplovstvo izvelo najmanje 40 zračnih udara na područje Alepa, a da su režimski helikopteri bacili oko 20 bombi-bačvi. Na udaru su, kako se doznaje, sela Handarat i al-Mallahah sjeverno od grada, kako bi se prekinuo opskrbni pravac za pobunjenike.

Sirijski opservatorij za ljudska prava javlja da je u više zračnih napada teško pogođen grad Rastan na sjeveru provincije Homs, a na udaru su i druga sela i gradići. Kao i u slučaju Alepa, snage sirijske vlade su koristile bombe-bačve.

Prema riječima liječnika Mohameda al-Shamshija, u Rastanu je poginulo dvoje ljudi, jedan muškarac i jedno dijete. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?