intervju

Odvažna diplomatkinja Anica Djamić u Ukrajini: Vlada vjera u pobjedu

Anica Djamić
Večernji list
25.03.2023.
u 08:00

Hrvatska veleposlanica u Kijevu Anica Djamić odvažna je diplomatkinja koja već više od godine dana u zlokobnoj ratnoj zoni štiti interese svoje zemlje i njezinih državljana u Ukrajini

Godinu dana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, hrvatska veleposlanica Anica Djamić na istome je mjestu gdje ju je ovaj dugotrajni i krvavi ratni sukob i zatekao: uz malobrojno osoblje, u njezinu uredu smještenom na prvom katu impozantne višekatnice nedaleko od obale rijeke Dnjepar u središtu Kijeva.

Hrvatska javnost upoznala ju je kao odvažnu diplomatkinju koja je u jeku prvih udara na grad odbila napustiti svoje radno mjesto, a svoj posao podjednako mirno i staloženo obavljala u ritmu zvuka sirena koje upozoravaju na prijeteću opasnost od zračnih udara, kao i često zlokobnoj tišini između dviju uzbuna u prijestolnici. I to se ni danas nije promijenilo. No, promijenilo se ozračje u kojem živi i radi, promijenio se Kijev i promijenila se Ukrajina kakvu je poznavala.

U velikom intervjuu u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH, veleposlanica je, među ostalim, kazala da svakog jutra u 9 Ukrajinci šute u počast poginulima, ali su uvjereni u pobjedu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije