Kišna kraljica

Od djevojčice očekuju da prekine sušu u Južnoj Africi

kišna kraljica
02.04.2016.
u 20:46

Na sjeveroistoku Južnoafričke Republike već godinama nema kiše, a stravična suša uništava ne samo biljni i životinjski svijet nego prije svega stanovništvo koje ondje živi. Narod Balobedu iz provincije Limpopo smatra da je spas u rukama jedanaestogodišnje djevojčice Masalanabo, njihove kišne kraljice koja prema mišljenju lokalnih plemena jedina ima moć prekinuti sušno razdoblje. Pravila protokola kraljevskog dvora u selu Hetakoni vrlo su jasna – kišne kraljice se ne udaju, imaju sluge i žive u izolaciji, piše njemački Spiegel.

Potomstvo smiju imati samo s muškarcem plemićkog podrijetla, pod uvjetom da ga Kraljevsko vijeće ocijeni pogodnim kandidatom. Bivša kišna kraljica sve je učinila suprotno i umrla u 27. godini života, a mještani smatraju da je upravo to uzrok velike suše. Ritual prizivanja kiše bit će u listopadu, a sve nade polažu u Masalanabo, prenosi Vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije