UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Objavljena snimka likvidacije napadačice: U američkoj školi ubila je šestero ljudi

METROPOLITAN NASHVILLE POLICE DE
28.03.2023.
u 19:31

Policija tvrdi kako je napad bivše učenice Audrey Elizabeth Hale (28) bio unaprijed planiran. Također, navode kako je napadačica legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade.

Bivša učenica Audrey Elizabeth Hale (28) u ponedjeljak ujutro u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu ubila je šestero ljudi, uključujući troje djece. Ranije su objavljene snimke koje pokazuju da se napadačica dovezla ispred škole u svom automobilu, potom razbila staklo na vratima i tako ušla u zgradu, a sada je objavljena i snimka s kamera koje su na sebi nosili policajci Rex Engelbert i Michael Collazo, a koja prikazuje trenutak likvidacije 28-godišnjakinje.

Nakon što su pretražili učionice i prostorije na prvom katu, policijski službenici kretali su se niz dva duga hodnika te se suočili s Hale. Nakon više ispaljenih metaka, napadačica pada na tlo. Službenici su se približili napadačici, a Collazo je upozorio: "Pazi, pazi". Ispalio je nekoliko metaka pa povikao: "Prestani se kretati, prestani se kretati". Drugi je policajac potom kazao: "Makni ruku s pištolja", navodi NBC News.

Prema ranije objavljenoj snimci, vidi se kako je napadačica, nakon ulaska u školu, prolazila hodnicima, a na sebi je imala crvenu kapu, maskirne hlače i nešto što sliči zaštitnom prsluku. Hale je u jednoj ruci nosila jurišnu pušku, dok joj je drugo, slično oružje visjelo s lijevog boka.

Policija tvrdi kako je napad bio unaprijed planiran. Također, navode kako je napadačica legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade. 

Lokalni mediji ranije su izvijestili da je napadačica ušla u školu na sporedni ulaz u ponedjeljak nešto poslije 10 sati. Pucnjava se dogodila u prezbiterijanskoj Osnovnoj školi Zavjeta koja ima oko 200 učenika

''Policajci su napali napadačicu i ona je mrtva'', objavila je policija na Twitteru. Pucnjava je prekinuta za 14 minuta nakon što je policija upala u zgradu i ustrijelila napadačicu. Američki predsjednik Joe Biden nazvao je pucnjavu u školi u Nashvilleu odvratnom, rekavši da nasilje vatrenim oružjem "razdire dušu" Sjedinjenih Država.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije