Sjeverna Koreja:

Objavila da je lansirala balistički projektil

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
11.05.2015.
u 14:11

Službena sjevernokorejska agencija KCNA objavila je kako je vođa Kim Jong-un nadzirao lansiranje projektila. Iz Washingtona nisu komentirali testno lansiranje

Sjeverna Koreja prekjučer je objavila kako je uspješno izvela testno lansiranje balističkog projektila iz podmornice, prenosi Reuters. Službena sjevernokorejska agencija KCNA objavila je kako je vođa Kim Jong-un nadzirao lansiranje. - Projektil je izronio iz mora i vinuo se u zrak, ostavivši za sobom plameni trag - objavio je KCNA, ne navodeći datum i točnu lokaciju testa. Međutim, u drugoj obavijesti agencije navodi se kako je Kim dao upute u ribarskom kompleksu u Sinpou, lučkom gradu na istočnoj obali gdje se nalazi poznata podmornička baza. Iz Washingtona nisu komentirali testno lansiranje, no poručili su da je riječ o očitom kršenju rezolucija UN-ovog Vijeća sigurnosti. - Pozivamo Sjevernu Koreju da se suzdrži od poteza koji dodatno dižu tenzije na tom području te da se umjesto toga usredotoči na poduzimanje konkretnih koraka prema ispunjenju međunarodnih obveza - rekao je dužnosnik State Departmenta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?