Naslovnica Svijet

Obilježavanje 17. godišnjice terorističkog napada u SAD-u

11. rujna 2018. u 11:55 0 komentara 57 prikaza

U terorističkim napadima koji su se dogodili na današnji dan prije 17 godina u New Yorku i Washingtonu poginulo je 3.000 osoba.

Iz State Departmenta je priopćeno da će danas biti obilježena 17. godišnjica terorističkog napada na New York i Washington te šesta godišnjica od tragičnog gubitka veleposlanika Christophera Stevensa te američkih dužnosnika Glena Dohertya, Seana Smitha i Tyronea Woodsa koji su stradali u napadu na konzulat SAD-a u Libiji.

- Različitost žrtava koje su stradale u napadima na Kule blizance 11. rujna te u napadu u Libiji nas podsećaju da je terorizam globalno pitanje koje zahtijeva napore svake suverene nacije da ga poraze – navedeno je u priopćenju. 

U borbi protiv terorizma glavnu ulogu igra diplomacija te borba protiv ekstremizma i promoviranje stabilnosti i slobode širom svijeta.

- Iako smo napravili velike korake u proteklih 17 godina, naši napori za iskorjenjivanje terorizma i dalje se nastavljaju. Oni koji su izgubljeni nikada neće biti zaboravljeni – ističe se u priopćenju. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.