Ispred Bataclana

Obama u Parizu odao počast žrtvama terorističkog napada

obama
Foto: VL FOTO
1/3
Autori: VLm, 24sata
30.11.2015.
u 09:05

Sve se odvijalo pod pojačanim sigurnosnim mjerama koje su obuhvaćale helikopterski nadzor i zatvaranje prometa na tom području, objavili su mediji

Američki predsjednik Barack Obama u ponedjeljak je, nedugo nakon što je stigao u Pariz na summit o klimi, pred koncertnom dvoranom Bataclan odao počast žrtvama terorističkog napada. 

Obama je u društvu francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i pariške gradonačelnice Anne Hidalgo položio cvijeće na mjestu ispred koncertne dvorane Bataclan u kojoj su džihadisti u terorističkom napadu 13. studenoga ubili 90 ljudi.

Sve se odvijalo pod pojačanim sigurnosnim mjerama koje su obuhvaćale helikopterski nadzor i zatvaranje prometa na tom području, objavili su mediji.

U simultanim atentatima u nekoliko pariških četvrti 13. studenoga ubijeno je 130 ljudi, najviše u dvorani Bataclan gdje je nekoliko stotina ljudi ranjeno.

Zbog terorističkog napada u Francuskoj je još na snazi izvanredno stanje.

UN-ov summit o klimi okupiti će u ponedjeljak u Parizu gotovo 120 šefova država, među kojima su i predsjednici SAD-a, Kine, Indije i članica EU-a, zemalja odgovornih za najveću emisiju štetnih ugljikovih plinova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije