izbjeglička kriza

Novi priljev migranata u Italiju

migranti
15.04.2016.
u 18:59

Gotovo 6.000 migranata prešlo je Sredozemno more između Libije i Italije u tri posljednja dana, objavila je danas Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

- Ovo izgleda potvrđuje tezu da zatvaranje Grčke rute migrantima nakon zaključivanja sporazuma između Europske unije i Turske krajem ožujka ohrabruje migrante da izaberu nove rute kao što je Italija. Samo nekoliko stotina osoba je stiglo u Grčku u tri posljednja dana. Ako se ovo nastavi ovakvim ritmom i u proljetnim mjesecima te tijekom ljeta imamo razloge misliti da će broj migranata u Italiju prevazići 100.000 već treću godinu - rekao je glasnogovornik IOM-a na konferenciji za novinare u Ženevi Joel Millman.

Prelazak Sredozemnog mora od Libije je duže i opasnije od prelaska Egejskog mora između Turske i Grčke. Prije dvije godine, oko 40.000 Sirijaca je prešlo Egipat da bi krenuli putem Libije, ali Joel Millman ocjenjuje da rat u Siriji umanjuje broj migranata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije