NEW YORK

Novi predsjednik Generalne skupštine UN obećao borbu protiv pandemije

15.09.2021.
u 09:32

Novi predsjednik Generalne skupštine Ujedinjenih naroda  izjavio je da mu je glavni prioritet u radu globalni oporavak od pandemije COVID-19 i cijepljenje svake osobe na svijetu do kraja 2022. godine.

Nakon što je u utorak položio zakletvu, Abdulla Shahid je rekao da vjeruje "da to možemo učiniti, i pozivam čelnike svih zemalja da surađuju i istraju u tome."

Shahid planira održati sastanak na visokom nivou početkom 2022. godine s vladinim čelnicima, proizvođačima cjepiva, znanstvenom zajednicom, civilnim društvom i drugima kako bi radili na smanjenju jaza u vezi s nabavkom cjepiva, javlja AP.

Bivši ministar vanjskih poslova otočke države Indijski ocean, Maldiva, kaže da "ne možemo prihvatiti da je samo tri posto Afrike imunizirano".

Komentara 1

PP
ppp
13:18 15.09.2021.

Pa vi se hospodo već borite protiv pandemije,borite se i protiv rata i protiv droge i protiv gladi u svijetu već desetljećima a ipak vam rezultati sve gori i gori!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije