Jača od heroina:

Nova droga u samo 12 dana ubila deset ljudi

droga
08.04.2016.
u 08:36

  U SAD-u se pojavila nova sinetička droga od koje je u svega 12 dana umrlo 10 ljudi. Riječ je o tableti s fentanilom, 25 do 50 puta jačoj drogi od heroina. Fentanil je, inače, sastojak za ublažavanje vrlo jakih bolova, ponajviše kod pacijenata koji se oporavljaju od operacija.

Foto: HANDOUT

Istraga Agencije za borbu protiv droge (DEA) usmjerena je na Sacramento gdje je zabilježeno najviše predoziranja .

Oni koji su uspjeli preživjeti, njih 36, svjedoče da su drogu nabavili od "neznanca u parku" ili od prijateljevog prijatelja, piše Sacramento Bee .

DEA pokušava locirati odakle stižu tablete. Vjeruje se da su sastojci uvezeni iz Kine , a tablete proizvedene u Meksiku i kasnije prokrijumčarene u Kaliforniju.

O opasnosti Fentanil svjedoči u izvjesni Bob iz Los Angelesa koji je ovisan o tabletama protiv bolova i na to troši više od 500 dolara dnevno. Opijate koristi zbog bolova u leđima. Kad su mu ostali lijekovi prestali pomagati, okrenuo se znatno jačem fentanilu koji ga je umalo ubio.

Krijumčari droge često miješaju fentanil s heroinom i prodaju ga ovisnicima. S obzirom da je fentanil znatno jači, puno je veći i rizik od predoziranja. Procjenjuje se da je samo u 2014. ova opasna mješavina ubila 5500 ljudi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije