Njemački turisti sastavili popis troškova za hranu na Jadranu, pogledajte što kažu

Autori: Index, vecernji.ba
25.07.2023.
u 08:34

EKIPA s jednog njemačkog bloga je napravila mali vodič o cijenama hrane na Jadranu ove godine. U nastavku prenosimo što kažu, bez intervencija u sadržaj.

Može li se jeftino jesti

"Možete li jesti jeftino u restoranima u Hrvatskoj? Kakve su cijene u pristupačnim pubovima u Hrvatskoj? Koliko ću dnevno trebati potrošiti ako u Hrvatskoj jedem samo brzu hranu?", započinju osvrt u kojem nisu jasno precizirali o kojem se gradu radi.

"Ako tražimo povoljno mjesto za jelo, onda ćemo u jeftinom restoranu platiti oko 8 eura. U nedostatku vremena i da ne potrošite previše novca, možete otići i u fast food, cijena menija (sendvič, pomfrit i malo limunade) je otprilike 6 eura", stoji u tekstu.

"A ako si možemo priuštiti odlazak u restoran, obrok koji se sastoji od tri slijeda platit ćemo oko 40 eura", dodaju.

Ako želite popiti pivo ili dva, morate dodatno platiti 4.80 eura (cijena za 2 boce). Ako više volite Colu, Fantu, Sprite ili slično gazirano piće, onda za malu bocu morate izdvojiti 2.10 euro, pišu i ističu kako je valuta u Hrvatskoj euro, prenosi Index.hr

Cijene hrane i pića u restoranima u Hrvatskoj

McMenu u McDonaldsu (ili ekvivalentni kombinirani obrok) košta 6 eura, craft pivo, točeno od pila litre je 2.40 eura, uvozno pivo u boci od 0,33 l košta 2.60 eura, Coca Cola ili Pepsi (boca od 0,33 litre) 2.10 eura, voda u maloj bocu 1.40 eura, cappuccino 1.60 eura, espresso kava 1.20 eura, a cheeseburger u restoranu brze hrane tipa McDonald's je 1.80 eura, zaključuju izvještaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?