ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE

Njemački general rekao da bi Rusija mogla napasti Njemačku: 'Morat ćemo braniti našu zemlju'

Vladimir Putin
SPUTNIK/REUTERS
11.12.2023.
u 17:11

Na pitanje hoće li njemačka vojska biti sposobna suprotstaviti se ruskom napadu na NATO nakon eventualnog završetka rusko-ukrajinskog rata, Breuer je odgovorio: "Da. Točka. Nemamo alternative. Možemo se braniti i branit ćemo se."

General Carsten Breuer, šef njemačkih oružanih snaga i ključni saveznik Sjevernoatlantskog saveza (NATO), u subotu je za njemačke medije rekao da postoji opasnost od ruske agresije na Njemačku

Gotovo dvije godine su prošle otkako je Rusija napala Ukrajinu u veljači 2022. U tom je periodu Njemačka bila snažan saveznik Ukrajine. U listopadu je, da podsjetimo, Njemačka objavila novi paket pomoći Ukrajini od oko 1,1 milijardu dolara u oružju, vozilima i protuzračnoj obrani, piše Newsweek.

U intervjuu za Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung Carsten Breuer rekao je da je ozbiljno zabrinut zbog ponovnog naoružavanja Rusije. Upozorio je da Njemačka mora biti spremna na mogućnost vođenja "obrambenog" rata, dodajući da "ćemo jednog dana možda morati braniti našu zemlju".

Na pitanje hoće li njemačka vojska biti sposobna suprotstaviti se ruskom napadu na NATO nakon eventualnog završetka rusko-ukrajinskog rata, Breuer je odgovorio: "Da. Točka. Nemamo alternative. Možemo se braniti i branit ćemo se."

General je također priznao nedostatke njemačke vojske u pogledu nacionalne obrane i obrane saveza, ističući kako su dugogodišnje usredotočenosti na upravljanje međunarodnim krizama ostavile Bundeswehr nedovoljno opremljenom za takve scenarije. 

- Sada vidimo Bundeswehr (op.a. oružane snage Njemačke) koji još nije dovoljno opremljen za to - rekao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije