Frank-Walter Steinmeier

Njemačka puna poštovanja za napredak Srbije

Vučić
04.12.2015.
u 10:47

Voditelj njemačke diplomacije Frank-Walter Steinmeier izjavio je danas da je Njemačka puna poštovanja za napredak Srbije tijekom posljednjih godina i mjeseci, javlja Tanjug. Steinmeier je, poslije bilateralnog sastanka s predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, na marginama ministarskog sastanka OESS-a, rekao da se to poštovanje i potpora Srbiji ogledaju ne samo u brojkama, već i kroz potporu međunarodnih financijskih institucija, MMF i Svjetske banke, te kroz pozitivnu ocjenu Europske komisije o napretku Srbije i otvaranju pregovaračkih poglavlja.

"Čestitam na dosadašnjim rezultatima i siguran sam da čete nastaviti put koji ste prije li posljednjih godina i mjeseci", rekao je njemački ministar na zajedničkoj pres konferenciji.

Premijer Vučić je primijetio da Srbija nema strah od ekonomskih reformi, ali ima mali strah od mogućnosti narušavanja političke stabilnosti u regiji.

"Rizik je ogroman, zato nam je potpora i prisustvo Njemačke izuzetno važna", rekao je Vučić i dodao da je Srbija jedan od najlojalnijih partnera Njemačke u Europi. Steinmeier je također pohvalio srbijansko predsjedanje OESS-om, u godini punoj izazova i u turbulentnim vremenima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije