Najveći rast u posljednja četiri mjeseca

Njemačka: Porast broja oboljelih traži nove restriktivne mjere

23.08.2020.
u 18:58

Zbog najvećeg porasta broja novozaraženih koronavirusom u posljednja četiri mjeseca, Njemačka bi trebalo da uvede privremenu zabranu privatnih okupljanja, predložilo je danas nekoliko zastupnika Bundestaga.

Prema podacima Instituta "Robert Koh", broj novozaraženih porastao je u posljednja 24 sata za 2.034 i sada iznosi ukupno 232.082.

Broj smrtnih slučajeva među kovid pacijentima porastao je za sedam u posljednja 24 sata i iznosi ukupno 9.267.

Saskia Esken, kopredsjedateljica njemačkih socijal-demokrata, izjavila je za "Allgemeine Zeitung " da se ne smije dopustiti da škole i dnevni boravci za djecu ponovo budu zatvoreni, a djeca izolirana u svojim domovima zato što se na privatnim druženjima i zabavama ne poštuju propisana pravila.

Slično misli i lider konzervativnog bloka CDU/CSU  Ralph Brinkhaus i upozorava da se od početka ljeta "širi neopreznost".

Ovi prijedlozi su se pojavili neposredno uoči sastanka kancelarke Angele Merkel s premijerima federalnih pokrajina u utorak, tokom kojeg će se razgovarati o jedinstvenom pristupu epidemiološkoj krizi u Njemačkoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije