susret Missinga i Muska

Njemačka Elonu Musku poručila da od Twittera očekuje borbu protiv dezinformacija

Elon Musk
Reuters/Pixell
07.01.2023.
u 12:50

Wissing je Musku također rekao da od Twittera očekuje da će se u budućnosti pridržavati Akta o digitalnim uslugama, koji su 27 članica Europske unije i zastupnici u Europskom parlamentu usvojili u travnju 2022

Njemački ministar digitalizacije nedavno se susreo s Elonom Muskom kako bi razjasnio što Berlin očekuje od Twittera, naročito u pogledu borbe protiv dezinformacija, otkako je osnivač Tesle, tvrtke za električne automobile, preuzeo društvenu mrežu, objavilo je ministarstvo u petak.

Ministar digitalizacije i prijevoza Volker Missing, koji je početkom 2023. boravio u Kaliforniji, rekao je Musku da Njemačka očekuje da će Twitter dobrovoljno pristati na obvezu da se bori protiv dezinformacija, rekao je glasnogovornik ministarstva.

Wissing je Musku također rekao da od Twittera očekuje da će se u budućnosti pridržavati Akta o digitalnim uslugama, koji su 27 članica Europske unije i zastupnici u Europskom parlamentu usvojili u travnju 2022. i koji od internetskih platformi traži veći angažman u borbi protiv nezakonitog sadržaja na mreži.

"Bio je to veoma otvoren i dug razgovor", rekao je u glasnogovornik u priopćenju, dodavši da je Musk dao određena ohrabrujuća jamstva Wissingu.

Njemačka vlada će nastaviti kritički promatrati situaciju u Twitteru, dodao je glasnogovornik, koji nije detaljno komentirao pojedine Muskove izjave.

Twitter nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije