Vučić:

Nisam fasciniran, ni uplašen reakcijom Hrvatske

Aleksandar Vučić
19.05.2016.
u 14:12

Premijer Srbije Aleksadar Vučić poručio je danas "da nije ni fasciniran, niti uplašen" reakcijom Hrvatske na odluku Srbije da ne izruči troje radikala Haškom sudu, dodavši kako Hrvatska ne bi trebala držati lekcije Srbiji o progonu ratnih zločinaca, "jer bi se malo čime mogla pohvaliti".

Vučić je, komentirajući izjavu potpredsjednika hrvatske Vlade Tomislava Karamarka da je ta odluka poticaj da Hrvatska blokira pregovore Srbije i EU, rekao da bi volio kada Srbiji o pravnoj državi ne bi držali lekcije "oni koji organiziraju proslave i 'trče' na komemoraciju u Bleiburg".

"Ne želim se miješati u njihove unutarnje stvari, pa bi i njih zamolio da se sa malo više pažnje i preciznosti bave stvarima u Srbiji, ako se već bave", rekao je Vučić, navodi Tanjug.

On je podsjetio da Haški sud ne tereti troje radikala za bilo kakve zločine, već ih drži odgovornim za uticanje na svjedoke, prenosi Fena.

"Nije Pera Jojić, što god ja mislio o njemu, ili Vjerica Radeta, optužen da su počinili zločin. Nemoj da nam oni (Hrvati) govore o progonu ratnih zločinaca, jer bi se malo čime imali pohvaliti, a Srbija bi se itekako čime imala pohvaliti", rekao je Vučić.

On je dodao da ne želi bilo što više da govori o tome, jer bi ga to još više uvuklo u blato u koje neki u regiji pokušavaju ugurati Srbiju.

Vučić je naveo da se nada boljim odnosima sa Hrvatskom u budućnosti, te dodao da će ta zemlja uvijek naći razlog da napadne Srbiju.

Prvi potpredsjednik hrvatske vlade i predsjednik vladajućeg HDZ-a Tomislav Karamarko smatra da je odluka vlasti Srbije da ne izruči troje pripadnika SRS-a Haagu kršenje standarda Europske unije te pokazatelj nefunkcioniranje pravne države u Srbiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?