predsjednik srbije

Nikolić: Hrvatska se treba pokriti ušima i šutjeti kad su u pitanju manjine

16.12.2016.
u 18:47

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Kragujevcu da bi se Hrvatska trebala pokriti ušima i šutjeti kad se spominju manjine i odnos prema manjinama, prema građanima koji nisu iste vjere i nacionalnosti te prema njihovoj imovini i školovanju.

"Uostalom, pogledajte u posljednje tri godine koliko su smanjili proračun za financiranje i školovanje nacionalnih manjina i sve ostale potrebe", rekao je Nikolić novinarima, prenosi Beta.

Dodao je da ne vidi želju u Srbiji da na bilo koji način otvara bilo kakav sukob s Hrvatskom, ali da ima granicu do koje je spreman trpjeti.

"Vodu kada pritišćete, pa i ona pokaže otpor, a kamoli narod kao što je srpski. Tko s nama hoće lijepo - dobit će ljepše, tko s nama ne želi lijepo više - možda nećemo uzvratiti ružno, ali nek se ne očekuje da imamo neku previše dobru suradnju", rekao je Nikolić.

Istaknuo je i kako je sada na ispitu Europska unija, da Vlada Srbije radi izvanredno i da se potpuno pripremila za otvaranje poglavlja.

"Jako brzo ćemo vidjeti provodi li Hrvatska svoju volju ili služi da bi se opravdao zamor proširenja EU-a. Ne mogu vjerovati da 27 država ne mogu reći jednoj što treba. Nemoguće da je 27 država na jednoj strani, a druga država na drugoj i da je ona u pravu i da se to toliko poštuje", rekao je Nikolić, prenosi Index.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije