za bolju pripremu

New York odgodio početak školske godine za 16. rujna

ucionica
01.09.2020.
u 19:50

New York City odgodio je početak svoje školske godine do 16. rujna kako bi dao nastavnicima više vremena da se pripreme za povratak učenika u jeku pandemije koronavirusa.

Gradonačelnik Bill de Blasio objavio je da je sporazum postignut sa sindikatom koji zastupa nastavnike, školsko osoblje i administratore. Nastava je trebala započeti 10. rujna. Svi učenici provest će prvih nekoliko dana učeći online od kuće prije nego što "fizička" nastava započne za neke učenike 21. rujna.

Plan gradskih vlasti da ponovno pokrenu školsku godinu podrazumijeva obvezno nošenje maski, planove na smanjenju broja učenika u učionicama, opskrbe svake školske zgrade medicinskom sestrom i traženje od svih članova školskog osoblja da se testiraju na virus neposredno prije početka školske godine. Gradske vlasti poslale su eksperte za ventilaciju da provjere strujanje zraka u učionicama, a dužnosnici tvrde da će raditi na tome da učine parkove i ulice dostupnim za nastavu ukoliko direktori škola to budu tražili.

Predsjednik sindikata Ujedinjena federacija nastavnika (UFT) Michael Mulgrew, izjavio je da su neovisni medicinski eksperti otpisali plan ponovnog otvaranja škola. Izaslanici UFT trebali bi glasovati da li da odobre štrajk, prenosi AP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije